היום ב 10 לאוקטובר מציינים יום מודעות לבריאות הנפש בכל העולם.
משבר הקורונה השפיע על מצב נפשי של מבוגרים ובקרב ילדים חלה עליה בהחמרת מצב רגשי ונפשי על מה שמדווחים ההורים, אנשי הוראה, גורמי מקצוע וילדים עצמם.
יש סוגים ורמות שונות של בעיות נפשיות: הפרעות שונות שמתגלות לפעמים כבר בגילאים צעירים, מצבי לחץ וסטרס, חרדות, דכאונות ומחלות נפש כרוניות. מצבים שקשורים לבריאות הנפש מקשים בצורה כזו או אחרת על כל תחומי החיים, כולל לימודים, עבודה, מערכות יחסים, משפיעים על בריאות כללית ובריאות הפה.
🦷 טיפולים תרופתיים מסוימים לבעיות נפשיות גורמים להפחתה בהפרשת הרוק מה שמוביל להחמרה במצב החניכיים, התפתחות עששת, יובש פה וריח רע מהפה עקב הצטברות גבוהה יותר של פלאק מחוסר זרימה תקינה של הרוק בפה.
🦷 כשקיימת בעיה נפשית אנשים יכולים להדק או לחרוק שיניים בלילה ולעיתים גם ביום, מה שיגרום לכאבים ולדלקות במפרקי הלסת, כאבי ראש, התקצרות שיניים, רגישות בשיניים לקור וחום, שברים בשיניים ובסתימות.
🦷 במצוקה נפשית אנשים פחות מתייחסים לחשיבות שמירה על היגיינה אורלית וגם מפתחים הרגלי אכילה לא בריאים.
🦷 מטופלים עם בעיה נפשית לא תמיד מדווחים על כאבים או בעיות בחלל הפה, ולעיטים מגיעים לטיפול שיניים בשלבים מתקדמים מאוד של מחלת עששת או מחלת חניכיים, מתביישים במצב מוזנח של הפה, חוששים מכאב בזמן הטיפול ומנזיפות של הרופא או שיננית מה שגורם לדחיית קביעת תור לטיפול אפילו אם מבינים חשובתו.
🦷 גם אם קיימת בעיה נפשית, חשוב להגיע לרופא שיניים לביקורת תקופתית ולטיפול שיננית כדי לאתר בעיות בזמן ולשמור על שיניים וחניכיים בריאות עד כמה שזה מתאפשר.
🌷 מאחלת לכולם בריאות כללית ונפשית, מטפלים מקצויים, אמפתיים וקשובים בתחום הנפש וגם בתחום השיניים.
Comments