top of page
תמונת הסופר/תGalina Kuperblum RDH

💣 משחת שיניים שחורה - האם טרנד הזה מועיל לשיניים?



עוד במצריים העתיקה אנשים השתמשו בתערובות שונות לניקוי שיניים שהכילו חול, פחם, אפר, חמר.

הרכב משחות שיניים של היום עבר שינוי קטן, הן מכילות: חומרים משמרים, מקציפים, אנטידלקיתיים, חומרים למניעת רגישות, חומרי טעם וריח, חומרי שחיקה, צמחי מרפא, פלאורידים ומלחים שונים.

🌚 פחם פעיל, שבעבר שימש בעיקר כתרופה להרעלה, הפך כעת לאחד ממרכיבי היופי האופנתיים ביותר, הוא מתווסף למסכות פנים, סבונים, מברשות ומשחות שיניים, והיום גיליתי שיש גם חוט דנטלי עם פחם.

🌚 בדרך כלל, פחם פעיל מופק מעץ, במבוק, כליפת קוקוס או כיבול.

פחם ידוע ביכולתו לספוג לכלוך וריחות שונים, זהו סוג של מגנט המושך אליו רעלים, ולכן הוא משמש לרוב לטיפול בהרעלת מזון (כחומר סופג) ובמערכות סינון שונות.

האם פחם יעיל גם כשמדובר בשיניים?

☻ במשחות שיניים משתמשים בסוגי פחם שונים, ההבדל העיקרי ביניהם הוא ביכולת הספיחה.

☻ לפי פרסומים ברשתות שונות, משחת שיניים עם פחם מיועדת להלבנת שיניים.

☻ למעשה משחות שיניים שחורות בדומה למשחות שיניים להלבנה אחרות, מיועדות להסרת כתמים שמצטברים לאורך זמן על פני שטח של השיניים ולא מלבינות שן עצמה, לרוב די אברסיביות, משימוש ממושך יכולות לגרום לשחיקת זגוגית השן ולהופעת רגישות בשיניים.

☻ כשמטופלים שואלים אותי בקשר לשימוש במשחה מסוג הזה, המלצתי להשתמש בה לא יותר מפעם-פעמיים בשבוע, לתקן נזק שיכול להיווצר אחרי שימוש יום יומי במשחת להלבנה יותר קשה, מאשר למנוע.

🖤 מה דרך לשמור על שיניים בוהקות : צחצוח בוקר וערב במשך 2 דקות, שימוש באביזרים לניקוי מרווחים בין שיניים, טיפול תחזוקתי אצל שיננית בתדירות מומלצת לכל אחד בהתאם למצבו, יעוץ עם רופא שיניים או עם שיננית לגבי כל מה שקשור לבריאות הפה לפני קניית משחת שיניים גם אם היא הכי מפורסמת!


10 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page